Kritisera Kritikerna: David

Den här lördagen tänkte vi börja med något nytt, nämligen kritisera kritikerna. Det innebär att vi som skriver här på fotokritik kommer varje lördag lägga upp en bild som ni får ge konstruktiv kritik på. Den här veckan är det min tur.  Skriv er KRITIK i kommentarfältet!


Namn: David Thunander
Utrustning: Canon eos 400D + Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC MACRO + Canon speedlite 430EX
Bilden föreställer min systerdotter på en matta i deras lägenhet

När jag tog bilden ville jag få ett ljus som inte kom direkt framifrån, därför vände blixten åt motsatt håll och lät den studsa mot en vit träpanel. Mössan hade jag med i bilden för att det gav en mysig känsla mot mattan som också är mjuk och fluffig. Meningen med bilden var att den skulle bli en julklapp till min syster vilket den också blev. Om jag skulle ändra något i bilden så kanske jag hade tagit bort hårstråt över högerögat, fast jag tycker inte att det stör så mycket. Skuggan på vänster sida om näsan kanske också skulle lättats upp om bilden ska bli bättre bildmässigt. Personligen spelar det ingen större roll eftersom motivet i det här fallet är viktigare för mig.
- David

foto: Elin Larsson
Namn: Elin Larsson
Utrustning: Canon EOS 350D + Canon EF-S 60mm F2.8 MACRO
Vad föreställer bilden: Agnes, min systers dotter

Fint ljus i bilden och jag gillar hennes ögon, snygg skärpa. Ett ganska roligt porträtt eftersom det får mig att undra varför hon är helt skitig i ansiktet. Ändå så tror jag att det kanske vore finare utan skiten, då skulle porträttet luta åt fint istället för åt roligt hållet. Nu blir det väl snarare något man skrattar åt och får ett minne snarare än att hänga på väggen och på så sätt är ju bilden bra beroende på vad man ska göra med den. För mig känns det iallafall så efterssom jag inte vet vad som har hänt, för en mamma eller pappa till tjejen på bilden så känns det nog annorludna, mer som någonting att minnas.  Formatet känns lite konstigt, varken fyrkantigt eller vanligt stående format, det är någon slags blandning fast det passar på sätt och vis bilden. Tycker annars tonerna i bilden är väldigt fina, snygg svartvit konvertering, du kan testa beskära bilden i högerkant så den slutar i håret istället, kan bli ännu bättre än vad den redan är!
Misstolka inte det jag skrev, tycker bilden är riktigt fin!
- David

Den här bilden har jag sett förut! Och redan då tyckte jag att det är ett oerhört fint barnporträtt. Jag börjar genast fundera över vad den lilla tjejen har gjort, vad hon ätit, varför hon ser så skyldig och trotsig ut. Blicken är helt underbar, precis som den svartvita tonen samt skärpedjupet som lägger fokus på ögonen. För att tjata lite mer om ögonen, de är helt outstanding, alldeles underbara!
Redigeringen har jag ingenting att säga om, mer än att man kanske kunde ljusa upp håret och bakgrunden i övre högra hörnet. Awsome picture i övrigt!
- Annika

Jag fick en riktig wow-känsla när jag såg den här bilden. Otroliga ögon som fångar en på direkten. Skärpan är också riktigt bra.
Tycker smutsen gör bilden mer spännande, det gör den lite intressantare eftersom det ser ut att finnas en historia bakom, bra dokumentärfoto.

Jag har svårt att hitta något jag skulle vilja ändra alls med bilden, det skulle isåfall vara kontrastskillnaden mellan ögonen och resten av bilden, även om jag förstår effekten med att man ska fokusera på ögonen, så tror jag inte att lite extra kontrast i övrigt skulle skada. Det skulle föra den samman bättre eftersom det är nästan samma skärpa på t.ex. läpparna.
Riktigt bra jobbat, en bild du ska vara stolt över!
- Johanna

foto: Emma BertilssonNamn: Emma Bertilsson
Utrustning: Nikon D40, Sigma 17-70mm 2.8-4.5 HSM Macro, Nikon blixt SB-600
Bilden är ett porträttfoto av min kompis.

Jag tycker att det är en fin komposition, den är bra beskuren och du har fått med precis det som är viktigt. Tycker också att det är bra att du valt att inte ha med hela ansiktet i speglingen. Tycker du fått en bra kontakt med modellen, hon har en fin blick.
Dock tycker jag att det ser ut som att du gått åt lite hårt med hudretuschen, man ser lite fläckar och det ser utsuddat ut. Jag får tyvärr en fejkad känsla. Linjerna och skuggorna i ansiktet har försvunnit och det gör henne lite platt.
Något jag också hade föredragit är om speglingen inte hade varit lika framträdande, kanske en något diffusare känsla eller om du hade lättat den något. Så att man hade skiljt de två delarna i bilden åt.
- Johanna

Den här bilden är jättefin tycker jag. Bra komposition och vinkel, jag gillar att hon tittar rakt in i kameran.
Men retuscheringen av hennes hud gillar jag inte alls, den är på tok för mycket och väldigt flammig på vissa ställen, särskilt på kinderna och axeln. Men både skärpan och ljussättningen har du fått till alldeles perfekt.
- Annika


Tycker det är ett trevligt porträtt som sticker ut lite från mängden. Det finns dock en del saker som kunde gjorts bättre och det jag framförallt ser direkt är att du verkar ha klonat rätt mycket i bilden, det är verkligen brist på skuggor och annat i ansiktet, det blir lite platt. Sen finns det faktiskt ställen där det ser väldigt kletigt ut, tex på axeln. Jag tycker även skärpan är snygg FAST kanske lite för uppenbar uppskärpning på handen. Tror det hade varit nice om det bara hade vart en glasskiva under henne istället för en spegel. Snyggt annars och ett väldigt fint porträtt, bra jobbat!
- David

foto: Amanda WikströmNamn: Amanda Wikström
Utrustning: Canon EOS 1000D + 18-55mm IS
Bilden föreställer en skiva med strössel på.

Det här är en ganska enkel men ändå härlig bild tycker jag. Motivet är inte avancerat men det är ju inte direkt det jag ska kommentera heller. Jag tycker du fått till ett jättehärligt skärpedjup i bilden och fokus ligger verkligen på helt rätt ställe.
Det jag skulle gjort annorlunda om det varit min bild är att räta upp bilden lite så cd-skivan ligger rakt. Och sedan ljusat upp bilden lite samt framhäva det röda i strösslet mer. Kanske även lagt på en unsharp mask för att göra färgerna klarare samt få strösslet att "poppa ut" lite.
- Annika

Tycker om bilden eftersom den är så clean, med få färger och ett trevligt skärpedjup. Kul att en så enkel bild kan bli fin ändå. Det jag tänker på när jag ser bilden är att det kanske skulle sett bättre ut om du beskurit lite precis högst upp i bilden efterssom man ser kanten av skivan där men inte på högersidan. Sen undrar jag hur det hade sett ut utan det stora strösslet i mitten, visst blir det lite variation men blicken dras hela tiden dit ändå.  Annars tycker jag bilden är riktigt nice, kanske lite mer skärpa som Annika sa, kan bli snyggt och det förstör inte bilden.
- David

foto: Kristina BlomNamn: Kristina Blom
Utrustning: Canon EOS 30D + Sigma AF 28-80mm 3.5-5.6 II Macro (analogt)
Inställningar: f/5.6, 1/60 sek, ISO 200
Bilden föreställer ett spindelnät i motljus.

Till att börja med så tycker jag att det är en bild med fina och härliga färger. Det är snyggt med det kontrastrika och den något dimmiga och diffusa himlen bryter av fint. Gillar också hur kraftig spindelnätet ser ut.

Det jag skulle velat se är dock att du tog några steg närmre spindelnätet, jag förstår tanken med dom höstiga löven, men jag tycker dom tar för mycket fokus. Det är för mycket saker och det känns lite rörigt. Jag hade föredragit om du fokuserade enbart på spindelnätet och fick fram dess häftiga mönster, med solen som tittar fram i bakgrunden.
- Johanna

Jag gillar den nedre delen av bilden, spindelnätet syns väldigt tydligt och frosten(?) på det gör att det blir ännu snyggare, sen så tycker jag även att det är snyggt att löven inte är så jätteoskarpa. Dessutom är färgerna fina rakt igenom.

Jag tror dock, som Johanna skrev, att bilden hade blivit snyggare om du hade gått lite närmare och riktat in dig lite mer på att fånga spindelnätet och dess detaljer. Sen tycker jag att det är lite väl mycket utrymme ovanför spindelnätet som inte tillför något över huvud taget. Det är dock lite snyggt med solen uppe i hörnet, men det kan du fejka till lite smått i ps, genom att använda lensflare. Om du vill så kan du beskära bort lite i underkant och en hel del i överkant och sen testa att konvertera den till svart/vit. Tror det skulle göra denna bild en hel del mycket bättre.
- Oskar

foto: Lina FlodinsNamn: Lina Flodins
Utrustning: Canon EOS 400d + Canon 18-55mm/3.5-5.6
Bilden föreställer min syster och hennes nyblivna man.

Trevlig bild, jag gillar det långa skärpedjupet och tonerna i gråskalan är riktigt fina. Det är snyggt med molnen på himlen, de skapar ett djup i bilden. Det jag kommer att tänka på är hur brudparet står, tror det hade vart finare om han inte stod och pekade på bilden, hade vart fint om de stod hand i hand eller liknande. Kanske går det att klona bort hans arm/hand så det ser ut som han håller om henne. Tycker också att horisonten är lite lite nära deras huvuden men det är inget jag stör mig speciellt mycket på.

Tycker att det är en riktigt fin bröllopsbild, bra genomtänkt och snygg gråskala. Testa det där med handen, kan funka om man pillar en stund.
- David

Jag tycker det är en riktigt bra komposition, att de står vid sidan av mittpunkten med ryggen emot och pekar ut mot framtiden. Jag gillar också kontrasterna och att himlen ser ut att röra sig.

Förslag på förbättring är att jag tycker bröllopsparet flyter lite samman med bilden, jag skulle nog ha lättat upp dem och speciellt då i hennes klänning som nog skulle vara finare som vit än den gråa den är nu. Även hela bilden överlag känns lite mörk, något steg ljusare tror jag bara skulle göra den gott. Akta bara så att du inte tappar i kontrasten då.
I övrigt tycker jag det är en fin idé du lyckats bra med i utförandet.
- Johanna

Den första tanken som slår mig är att bilden är ganska mörk över vattnet, klipporna och brudparet. Jag skulle testa att ljusa upp de partierna lite, särskilt brudklänningen och slöjan. Hela bilden får nog mer liv och kontraster, så testa det! Himlen tycker jag däremot är helt perfekt som den är.

Jag tycker att hans pekande mot ön skänker en rolig detalj till bilden och får en att börja tänka. Ska de kanske dit på smekmånad? Eller planerar de att bygga hus där?

Kompositionen är klockren, du har använt dig av både gyllene snittet och diagonaler vilket är jättebra. Sammanfattningsvis en mycket fin bild, jag tycker den skiljer sig ganska mycket från vanliga bröllopsbilder som ofta har en förmåga att se likadana ut.
- Annika

foto: Alma Engström
Namn: Alma Engström
Utrustning: Canon eos 400D + Canon 18-55 kitobjektiv
Bilden föreställer en brygga vid en hamn en höstdag.

Det här är en bild jag gillar riktigt mycket, blicken dras automatiskt mot mitten. Tycker den passar jättebra i gråskala och vinjetteringen gör den ännu mer spännande. Har svårt att hitta saker jag inte gillar med den, möjligtvis att det ligger något i förgrunden och att bryggan inte slutar exakt i mitten utan lite över mittpunkten. Kanske är det också lite mer luft till vänster om bryggen än till höger. Lite rörigt är det mot slutet av bryggan fast jag stör mig faktiskt inte så mycket på det, hade dock vart grymt med en liknande bild på en brygga som slutar med en blick över havet.

Fin bild med härliga toner! Undrar bara hur det hade sett ut om du tagit bilden åt andra hållet.
- David

Jag gillar verkligen gråskalan i den här bilden, samt hur himlen framhävs med dess fina struktur. Bilden ska helt klart var i stående format, enligt mig i alla fall, då man får känslan av att det är en väldigt lång brygga och det skapar ett djup i bilden. Däremot är jag nyfiken på hur det hade blivit om man försökt göra bryggan ännu längre, kanske vinklat kameran lite mer neråt och fått bryggan att sluta lite längre upp i bilden (gyllene snittet).
Men det är helt klart en fin bild på ett väldigt klassiskt motiv.
-Annika


foto: Petter BrandtNamn: Petter Brandt
Utrustning: Canon eos 20D + EF 50mm 1.4
Vad föreställer bilden: Porträttbild på Lazee från Hultsfredsfestivalen 08

Gillar verkligen den här bilden, och var inne på din blogg och kollade igenom dina andra bilder och det fanns en hel del schyssta bilder där med. Men ja, tillbaks till kritiken då. Färgerna här är väldigt bra, kompositionen med stängslet och de skuggor som ses i ansiktet ger en skön effekt. Sen gillar jag också att skärpedjupet är så pass kort att att ansiktet är skarpt, samtidigt som handen är relativt oskarp. Kan dock tycka att bilden är lite mörk nere i vänstra hörnet, och även i att det högra ögat sett från betraktarens håll, är lite för mörkt. Att det vänstra är det tycker jag kan vara förstårlig, eftersom att det ligger i skuggan, Detta samtidigt som örat är rätt så ljust och utfrätt.

Lite mer skärpa och kanske lite mer kontrast för att förstärka färgerna skulle nog göra bilden lite bättre, men över lag ett väl utfört porträtt! Mer sånt, tack!
- Oskar

dåligt med inlägg idag!

Har vart lite dåligt med inlägg idag men det är bara för många av oss som vart borta och jag har fyllt år idag så jag har inte spenderat så mycket tid framför datorn. Har inte heller hunnit förklara för alla hur inlägg ska publiceras etc så det kommer nog igång snart, andra dagen vi ligger 1a på listan iaf, riktigt coolt.

- David

foto: Linda Hillmering
Namn: Linda Hillmering 
Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 17-40mm f/4 L USM
Bilden föreställer: Niagarafallen strax efter 12-slaget nyårsnatten 2008/2009. Slutartid 30 sekunder.

Härlig bild, vatten blir så snyggt med lång slutartid. Tycker den passar bra i panorama format också. En sak som jag tänker på när jag ser bilden är det tunna molnet precis i mitten av bilden fast det kunde du ju inte ha påverkat på något sätt. Tycker inte om de röda tonerna riktigt, kanske skulle lite redigering göra susen, skulle försöka testa att få lite blåare toner i bilden istället för det röda i himlen tror det skulle göra bilden mer spännande, använd dig av curves om du har photoshop. Testade och det blev snyggt (sparade inte bilden).

Gillar bilden annars, snyggt motiv och bra utfört.
- David

Riktigt roligt!
Haha jag kollade statestiken på bloggen, riktigt kul att se hur mycke folk som faktiskt hittade hit idag ;)
Vi kommer nog komma igång ordentligt med kritiken på bilderna innom kort, ingen har vart speciellt aktiv vid datorn idag.
Kul att så många gillar iden, lovar att ni ska få chansen att ge konstruktiv kritik på någon av våra bilder sen också, kan ju ladda upp här på bloggen.

foto: Stella Skoog
Namn: Stella Skoog
Utrustning: NIKON D90 
Bilden föreställer kedjor på en gungställning

Tycker den här bilden var rätt trevlig, riktigt snyggt med skärpedjupet och att kedjorna blir mer och mer suddiga. Saker som jag tänker på är t.ex. det svarta i bakgrunden bakom kedjorna som stör ganska mycket, hade vart riktigt snyggt om bilden var helt "clean" förutom kedjorna. Det hade också vart snyggt om första kedjan var lite mer till vänster och resten av kedjorna fyllde ut bilden. Kanske också ett lite längre skärpedjup dvs ett större bländartal.

Annars tycker jag tonerna i bilden och hur allt var placerat var snyggt.
- David

Populärare än blondinbella!

Nummer två på bloggkolls topplista över dagen
Idag har vi fått fler nya bloggkollare än självaste blondinbella  ;)
Hittils 72 stycken lagt till oss på bloggkoll, riktigt kul eftersom bloggen bara vart uppe en dag.

Vi ska försöka skriva så många kritikinlägg vi bara kan men det är så många som lägger upp så jag tänkte att nu under en tid så blir det max en bild per dag och person, alltså varje person får bara skicka in en bild om dagen.

Försök även att vara lite självkritiska och se till att bilderna ni skickar in är något ni verkligen känner att ni vill ha konstruktiv kritik. Se till att länkarna fungerar som dom ska.

Riktigt kul att så många har hittat hit idag och tack för alla era snälla ord.

foto: Elin Lundgren
Namn: Elin Lundgren
Utrustning: Sony ax300 - 18-70mm optik.
Bilden förestsäller kvistar, en av dom första bilderna jag tog med min kamera som jag fick i julklapp.

Först och främst så är det jättekul att du införskaffat dig en kamera. Har inte så bra koll på Sony, men jag skulle gissa på att a300 är deras semipro-modell, så det är säkert ett bra val.

Bilden i sig känns rätt mörk, färgerna i bakgrunden gör dock bilden lite roligare, men om jag ska vara helt ärlig så känns bilden rätt tråkig. Hoppas inte du tar det på fel sätt, och att jag inte avskräcker dig från att fortsätta fota. Själv har jag bara fotat sedan i april -08, och du ser ju hur mycket jag utvecklats sen dess.

Eftersom du ändå har rätt så mycket vidvinkel på de objektivet du använt (kitobjektivet antar jag!?) så tycker jag att du skulle kunna ha använt en lite kortare brännvid. Bilden känns lite för tajt beskuren på något sätt. (Jag vet att jag skrev det förut också, men kom inte på något bättre sätt att förklara vad jag menar på :) )

-Oskar

foto: Irene Andersson
Namn: Irene Andersson
Utrustning: Canon eos 400D + Canon EF 50/1.8 II
Bilden föreställer en väldigt kelig katt som jag mötte på en av mina fotopromenader.

Det är aldrig enkelt att fota katter, här tycker jag att det är bra att du fått skärpan på den del av kattens ansikte som är närmast kameran iallafall. Det är svårt att tänka på när man har en vild katt framför sig men till nästa gång kan du testa använda dig av ett större bländartal så du fått fokus på fler delar av kattens ansikte. Det jag tänker mest på när jag ser bilden är att den är lite tätt beskuren. Kattens halva huvud och morrhår försvinner utanför bild vilket är lite tråkigt, hade du bara kommit en bit längre bort så tror jag att det hade blivit bättre. Annars tycker jag att är det trevligt ljus i bilden och det är trevligt med skärpedjupet, något du kan testa i photoshop är att ljusa upp den lite lite och lägga på lite skärpa i efterhand.

Jag var inne och kollade på resten av kattbilderna från samma session och jag tycker de två översta var jättefina, men som sagt katter är svårfotade har ett eget exempel på min blogg.
- David

Först och främst tycker jag att det är lyckats ta ett bra kort på en katt så pass nära som du gjort, för när jag ska göra detsamma så kommer jämt katterna så nära kameran så att de inte går att få ett bra kort. Sen är de så pass snabba att det är svårt att få en skarp bild. Det bästa är väl nästan om de ligger stilla inomhus, samtidigt som man smyger upp på dem och tar ett par snabba kort.

Jag gillar färgerna, och skärpan på det ena ögat är bra. När man fotar porträtt, både när det gäller människor och djur så ska man alltid se till att ögonen är skarpa. Dessvärre så är de vänstra ögat lite suddigt, vilket är lite störande. Sen hade jag gärna viljat ha ett lite större skärpedjup så att nosen och blev skarp. Men, för att avsluta med något bra, så tycker jag att snöflingorna skapar väldigt sköna detaljer.

Några tips bara, du skulle kunna testa att ljusa upp bilden lite, skärpa upp ögonen och öka kontrasten lite.
Om du vill kan du även testa att konvertera den till svart/vit, om du vill. Tror att det skulle kunna bli bra, om man gör det på rätt sätt! :)
- Oskar

Håller inte riktigt med dom andra om att nosen behöver vara så skarp. Det kan skapa lite intresse av att man lekt med skärpedjupet, så länge ögonen är skarpa. Tyvärr är det vänstra ögat lite oskarpt och ganska mörkt. Prova att lätta upp och skärp till det. Tycker bilden har en skön vinkel och beskärning, men det stör lite att dom vänstra morrhåren blir så kraftigt avhuggna.

Något du verkligen lyckats med är färgerna, det ser klart och snyggt ut. Den vita snön mot den orangea katten. Har katter själv och vet att det är otroligt svårt att fota dom, att du lyckades fånga en sån bra bildserie(tittade på resten på din blogg) Dock tycker jag nog att det här var den svagaste bilden i serien. Dom andra var mer spännande när man fick se mer av katten och av snön.
 - Johanna

foto: Jennifer Oscarsson
Fotograf: Jennifer Oscarsson
Utrustning: Panasonic Dmc fz18
Bilden förställer en humla i ett körsbärsträd

Det första jag tänker på när jag ser bilden är färgerna, gillar den ljusblåa himlen mot körsbärsblommorna. Tycker även att det är snyggt med det korta skärpedjupet och placeringen av fokus är bra. Det jag reagerar på är ramen som tar upp alldeles för stor plats av bilden, har aldrig riktigt gillat photoshop-ramar, tycker mest att det förstör en bild. Förutom det så hade det ju självklart vart trevligt om humlan hade kollat åt andra hållet men det är ju ganska svårt att påverka. En till sak som är ganska svår att påverka vid själva fotandet är grenarna i bakgrunden, tycker de stör lite, iallafall de som går diagonalt.

Fin sommarbild som får mig att längta efter värme, härliga färger och en trevlig humlerumpa. Det du kan tänkte på till nästa gång är att skippa ramen, iallfall om jag får bestämma ;)
- David


Vi börjar med det positiva då. Färgerna känns väldigt mjuka, inte för starka och de fungerar väldigt väl tillsammans. Skärpan är väldigt bra och skärpedjupet passar bilden perfekt. Bilden får en att längta till sommaren såhär i vintermörket.
Sen har vi även lite saker som skulle kunna göras lite bättre. Först och främst så gillar jag inte ramar, har aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra det heller, så den tycker jag att du ska ta bort. Sen tycker jag också att grenarna skäl väldigt mycket uppmärksamhet från huvudobjektet, dvs humlan. Sen känns bilden också en aning för tajt beskuren.

Över lag en behaglig bild att se på, men som skulle kunna bli bättre utan ramen.
- Oskar


Jag tycker det är en bra komposition och bra skärpedjup. Skärpan ligger där den ska och jag tycker att du tagit en härlig bild med skön stämning. Även om jag kanske tycker att grenarna skär lite för mycket av uppmärksamheten.
Det jag möjligtvis hade velat ändra på är att jag tycker det är lite gulstick i bilden vilket gör att färgerna känns lite "smutsiga". Det är jättebra att du fått en varm känsla som speglar årstiden, men att lägga till lite rött i det gula gör att bilden fortfarande känns varm utan att man får en gul hinna över bilden.
Sen håller jag med övriga att jag helst hade sluppit ramen, oftast tycker jag inte att ramar tillför något alls utan oftast snor fokus från motivet. Annars, bra jobbat!
- Johanna


fotokritik.blogg.se en nystartad blogg!

Välkommen till ett vad vi vet; nytt blogg-koncept
Välkommen, du har nu kommit in på bloggen som handlar om att ge och få konstruktiv kritik på fotografier.
Bloggen startades eftersom man ibland vill ha lite mer kritik på sina bilder än bara "fin bild" eller" Den här bilden var snygg". Vi känner i alla fall så och antar att många av er också gör det.

Bloggen kommer därför gå ut på att folk har chansen att publicera bilder här och då få konstruktiv kritik på dem både av oss och av andra läsare i kommentarfältet. Kom dock ihåg att kritik ska vara konstruktiv. Vi gör självklart inte heller alltid rätt , men efterssom många verkar uppskatta de vi gör så tänkte vi att idén kunde slå igenom. Hoppas ni tycker det ska bli lika spännande som vi gör!

Vi som kommer att skriva på bloggen är:
David, Annika, Johanna och Oskar.

För att komma igång läser du inläggen under kategorin information eller under fliken hjälp till höger!

Välkommen och hoppas att du kommer att trivas, ni får jättegärna kommentera på våra kritik-inlägg


Följ min blogg med bloglovin

Vad gäller?

Du vill få konstruktiv kritik på en av dina bilder:
För att få sin bild publicerad i bloggen så gäller det att du först läser igenom inlägget om hur du går till väga, sedan följer du reglerna som står där. När vi läst igenom och godkänt allt så skriver och publicerar vi ett inlägg med konstruktiv kritik på din bild. Tillsammans med bilden så publiceras information som du skrev i kommentarsfältet tillsammans med en länk till din blogg/hemsida/etc. Det är som sagt viktigt att du godkänner publicering av din bild.

Bra att veta
Alla bilder kanske inte kommer att publiceras, det är viktigt att du först tänker efter och väljer en bild som du verkligen vill få höra vad vi tycker. Kritiken är konstruktiv och kommer både föreslå vad du kan göra bättre men även berätta vad vi tyckte du gjorde bra.

Du har redan fått en bild publicerad men vill ta ta bort den:
Om du har fått en bild publicerad så kan du kontakta oss på epost för att sedan berätta vilken bild det är med mera.

Andra frågon kan också ställas antingen i kommentar fälten eller per epost

Kritik på bild?

Såhär gör du för att få kritik på en bild!
Här på fotokritikbloggen ger vi konstruktiv kritik på din bild, vi är fyra glada semi-amatörer som med våra kunskaper försöker ge rättvis kritik.
Konstruktiv kritik innebär att vi berättar hur vi känner angående en bild, vad kunde du gjort annorlunda, tips till nästa gång, vad var bra och vad var dåligt.

Kommentera
Om du vill ha konstruktiv kritik på en bild så skriver du en kommentar i det här inlägget som ser ut som följande text fast med egna uppgifter:

-- Såhär skriver du fast med dina uppgifter (bilden kommer självklart inte synas som i guiden) --
Namn: David Thunander
Bild: http://dinbloggadress.se/inläggetduhardinbildi.html
Utrustning: Canon eos 400D + Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC MACRO + Speedlite 430EX
Vad föreställer bilden: Det är en skoluppgift jag tog förut då temat var "på fel plats"
Länk till dig: Versatile.blogg.se
Godkännande: Här med godkänner jag att fotokritik.blogg.se publicerar min bild


-- Det är bara kopiera texten som står under bilden, fylla i dina egna uppgifter och kommentera i det här inlägget. --


VIKTIGT ATT VETA:
För att vi ska kunna publicera din bild så måste du godkänna att vi gör det, genom att skriva en kommentar i bloggen tillsammans med bildlänk etc så godkänner du att vi publicerar bilden. Skulle det vara några problem så kontaktar du oss och vi tar bort bilden.Fotokritik.blogg.se

Det här är en blogg skapad av David från versatile.blogg.se
Fler bloggare kommer att delta i bloggen och mer information kommer snart

RSS 2.0