foto: Lina FlodinsNamn: Lina Flodins
Utrustning: Canon EOS 400d + Canon 18-55mm/3.5-5.6
Bilden föreställer min syster och hennes nyblivna man.

Trevlig bild, jag gillar det långa skärpedjupet och tonerna i gråskalan är riktigt fina. Det är snyggt med molnen på himlen, de skapar ett djup i bilden. Det jag kommer att tänka på är hur brudparet står, tror det hade vart finare om han inte stod och pekade på bilden, hade vart fint om de stod hand i hand eller liknande. Kanske går det att klona bort hans arm/hand så det ser ut som han håller om henne. Tycker också att horisonten är lite lite nära deras huvuden men det är inget jag stör mig speciellt mycket på.

Tycker att det är en riktigt fin bröllopsbild, bra genomtänkt och snygg gråskala. Testa det där med handen, kan funka om man pillar en stund.
- David

Jag tycker det är en riktigt bra komposition, att de står vid sidan av mittpunkten med ryggen emot och pekar ut mot framtiden. Jag gillar också kontrasterna och att himlen ser ut att röra sig.

Förslag på förbättring är att jag tycker bröllopsparet flyter lite samman med bilden, jag skulle nog ha lättat upp dem och speciellt då i hennes klänning som nog skulle vara finare som vit än den gråa den är nu. Även hela bilden överlag känns lite mörk, något steg ljusare tror jag bara skulle göra den gott. Akta bara så att du inte tappar i kontrasten då.
I övrigt tycker jag det är en fin idé du lyckats bra med i utförandet.
- Johanna

Den första tanken som slår mig är att bilden är ganska mörk över vattnet, klipporna och brudparet. Jag skulle testa att ljusa upp de partierna lite, särskilt brudklänningen och slöjan. Hela bilden får nog mer liv och kontraster, så testa det! Himlen tycker jag däremot är helt perfekt som den är.

Jag tycker att hans pekande mot ön skänker en rolig detalj till bilden och får en att börja tänka. Ska de kanske dit på smekmånad? Eller planerar de att bygga hus där?

Kompositionen är klockren, du har använt dig av både gyllene snittet och diagonaler vilket är jättebra. Sammanfattningsvis en mycket fin bild, jag tycker den skiljer sig ganska mycket från vanliga bröllopsbilder som ofta har en förmåga att se likadana ut.
- Annika

Kommentarer
Postat av: Jonas

Bra kritik :), och jag måste hålla med Johanna och Annika om att han som pekar ger bilden mer liv.. Det blir mer än en vanlig bröllopsbild tack vare den :)Så ett litet minus till Davids idé med kloningen..

2009-01-27 @ 16:17:18
URL: http://jonaspeterson.blogg.se/
Postat av: David

Jonas:Tycker fortfarande det skulle vara bättre utan fingret, hade gärna sett att dom tittade mot horisonten båda två eller tittade på varandra istället för "kolla älskling en ek"

2009-01-27 @ 16:23:47
URL: http://versatile.blogg.se/
Postat av: Lina Flodins

Tack så himla mycket för kritiken :D Ska prova att ljusa upp den lite och få klänningen lite vitare.

Mvh Lina :D

2009-01-27 @ 16:46:35
URL: http://linafoto.blogg.se/
Postat av: kristin

det där om fingret: det förstör inte bilden, men lite irreterad blir man av att den är där

2009-01-27 @ 17:09:56
URL: http://kristinsmode.blogg.se/
Postat av: PERFEKTION

Vilken rolig idé. Och nyttigt, framförallt.

2009-01-27 @ 17:44:00
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Thomas H Johnsson

Vad roligt att ni startat denna blogg. Hoppas den blir välbesökt och att nivån blir hög.Lycka till.T.

2009-01-27 @ 23:43:34
URL: http://thomasnordbor1.blogspot.com/
Postat av: Helena

Ja den här iden va kanon! nyttiga tips och fin bild:-)

2009-01-28 @ 13:37:19
URL: http://www.linolin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0