foto: Louise Qvarfordt


Namn: Louise Qvarfordt
Utrustning: Nikon D40
Vad föreställer bilden: Det är en bild jag länge tänkt ta som är inspirerad av John Bauers sagor, tagen augusti 2008. Modellen är en barndomsvän (Alma H) till mig.

Underbar idé, snygg modell och bra genomfört! John Bauers bilder är också helt underbara, jag tycker det är jättekul att du inspirerats av honom.
Men för att få den där lite mer sagolika känslan över fotot så tror jag det skulle passa jättebra med en lite varmare, rödgul ton, samt ljusa upp bilden lite grann.
Jag funderar på om trädgrenen i nedre vänstra hörnet stör mig eller inte, tror nämligen inte bilden vinner på att bli beskuren så grenen försvinner. Då kapas stället där hon bör ha sin fot och bilden blir alldeles för trång. Om du är en hejare på att klona så kan du alltid testa det, annars bara låt den vara.
Det här är en vacker bild som bara kan göras vackrare och vackrare.
- Annika

Tycker bilden är väldigt fin, skön sagokänsla och jag tycker du har lyckats väldigt bra med kompositionen. Har ingen koll på John Bauer men ska garanterat kolla upp det nu. Gillar att det är så mycket grönt i bilden och att hon är omringad av grenar. Om jag ska hitta något som kunde vart annorlunda så tycker jag att grenen nere till vänster kanske skulle beskäras bort, sen är det lite tråkigt med den där mossiga kvisten precis bakom grenen också, lite av det gröna försvinner. Tycker iallafall att bilden är suverän, riktigt fint porträtt!
- David 

Kommentarer
Postat av: hilda

jättefint ju!

2009-02-11 @ 12:07:55
URL: http://retaliate.blogg.se/
Postat av: Erik

Jag tror nästan den hade blivit mer effektfull om du arbetar mer med blåa toner! Arbeta t ex med selektiv färgändring i Photoshop för att ändra nyansen på löven till något i de grön-blåa spektrat.

Jag skulle akta mig för att dra upp kontrasten för mycket, det skulle förstöra den fina hudtonen. Men du kan nog mörka ner mellantonerna en del så länge du ljusar upp ljusdagrarna också. Skuggorna upptar redan, tycker jag, en perfekt mängd.

Jag personligen tycker att du ska låta grenen i vänstra hörnet vara kvar. Jag kan hålla med om att den kan kännas lite störande, men samtidigt så är de ju nästan linjerad med den stora utväxten från stammen, ovanför hennes huvud. Det kan ge lite känsla av inramning!

2009-02-11 @ 14:54:11
URL: http://waltzforthoughts.blogspot.com
Postat av: Stina

en idé för att göra bilden mer sagolik är kanske att göra den suddig i kanterna (kan ej ps-jargongen här). och ljusare som Annika skriver. väldigt fin!

2009-02-11 @ 14:55:41
URL: http://stinabloom.wordpress.com
Postat av: Annika

Stina: Jag tänkte på det också, att det nog inte är helt fel att sudda till bilden bara lite grann. Sen motgår jag alla mina egna principer, men den kanske skulle passa i ett svagt, obrusigt diffuse glow också. Men bara lite..!

2009-02-11 @ 15:18:29
URL: http://annikasvenmarck.wordpress.com
Postat av: Anonym

får man skicka in en bild även fast man inte har systemkamera?:)

2009-02-11 @ 19:39:09
URL: http://linneafribergs.blogg.se/
Postat av: Annika

Linnea: Självklart! Det är inte utrustningen som gör bilden :)

2009-02-11 @ 21:17:44
URL: http://annikasvenmarck.wordpress.com
Postat av: Tilda

Det går inte att kommentera inlägget där man ska skicka in sin bild. Man kan göra det nån annanstans? Det står bara att ett fel har uppstått i bearbetad data eller nåt sånt.

2009-02-12 @ 15:27:59
URL: http://kallamigtilda.blogspot.com
Postat av: Annika

Tilda: Det funkar utmärkt för mig. Du kanske kan vänta en stund och sen försöka igen? Om det inte funkar så skicka in din bild i ett annat inlägg istället :)

2009-02-12 @ 15:54:10
URL: http://annikasvenmarck.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0