foto: Tina SkiöldNamn: Tina Skiöld
Utrustning: Nikon D40+Nikkor 55-200mm
Vad föreställer bilden: Ett pappersbruk i Sundsvall

En riktigt effektfull bild med härliga färger och reflektioner. Jag gillar den centrerade kompositionen och att du använt lång slutartid så röken blir så där utdragen. Stjärnhimlen är också väldigt cool, men visst är den fejk? Jag ser ingen stjärnbild bland alla de miljoner stjärnor och det saknar jag lite.
Men annars en riktigt tuff bild som du ska vara mycket nöjd med.
- Annika

Riktigt häftig bild, röken blir väldigt fin med den långa slutartiden, ser nästan lite magiskt ut. Gillar också panorama formatet på bilden, tycker det passar in. Stjärnorna gör också en stor del av bilden, allt känns så klart och fint.
Det jag inte tycker passar in är det gula ljuset till vänster, hade vart snyggt om det också lyst som de andra lamporna, hade känts mer fresh då på något sätt. Trevlig bild annars även om jag kanske håller med Annika om att stjärnorna ser lite fake ut?
- David

Häftig bild! Snyggt med alla olika färger på lamporna, snyggt med röken som är påväg att breda ut sig över himlen, snyggt med de tydliga reflektionerna i vattnet och snyggt med alla stjärnorna.

Det som känns lite underligt är att stjärnorna på den högra sidan känns skarpa, medans de på den vänstra sidan känns suddiga på något sätt. Sen gillar jag inte riktigt placeringen av horisonten, det känns som om den är för mycket i mitten, testa att kapa bort lite av underkanten, inte alltför mycket så att du tar bort reflektionerna, men ändå så att horisonten kommer lite längre ner. Jag tycker även att lamporna på den vänstra sidan känns lite för starka i jämförelse med de på den högra. Det stjäl lite för mycket uppmärksamhet från röken och fabriken, som jag antar är huvudmotivet.

Men ja, det finns lite att förbättra men för övrigt tycker jag att det var en helschysst bild! Antar att du bor där omkring så du kan ju åka dit och testa igen!
- Oskar

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skitsnygg bild ! Det jag tänker på är att stjärnorna inte har någon spegelbild i vattnet ^^

2009-02-06 @ 13:44:13
URL: http://metrobloggen.se/starofusa
Postat av: Erik

Jättevacker bild! Men hon hade väl inget val än att använda lång slutartid? Hade ju krävts rätt hög ISO för att det skulle bli någon bild annars.

Jag gillar hur lamporna skapar ett färgspektrum i bilden. (Gult till grönt till blått/turkost.) Det röda, som i färgspektrat kommer före gult, kommer ju i längst ute till höger, det skapar nästan lite av en illusion av att om man skulle panorera med kameran till höger så skulle bilden återupprepa sig. Börja om från vänster i bild dvs. Ganska häftigt!

Jag tror nästan att bilden hade blivit mer effektfull utan stjärnorna i himmelen. Det hade gett ett intryck av något slags vakuum, ett svart tomrum.

2009-02-06 @ 14:14:20
URL: http://waltzforthoughts.blogspot.com
Postat av: Jonas [Tips & Trix]

Säger precis som första kommentatorn säger: Var är stjärnornas spegelbild?Dessutom håller jag med kritikerna om att ljusen till vänster tar över för mycket, om man hade kunnat få ner dem till nåt liknande det på högersidan, hade bilden enligt mig varit fulländad!

2009-02-06 @ 16:53:53
URL: http://jonaspeterson.blogg.se/
Postat av: Matilda

Snyggt! Jag tänkte också på att stjärnorna inte har någon spegelbild, annars en toppenbild av Tina!2009-02-06 @ 17:14:17
URL: http://myphoto.blogg.se/
Postat av: Hanna

så där ser det inteut, jag vet jag har vart där, det lukatar illa också. men men, effektullt utan doft, det ser jag ju!

2009-02-06 @ 19:36:53
URL: http://hannsaplast.blogspot.com
Postat av: Elin

Såna där bilder är så himla snygga!

2009-02-07 @ 00:17:38
URL: http://elinxd.blogg.se/
Postat av: Annies Fotoblogg

Jag håller med Oskar. Horisonten känns för centrerad, jag skulle ha kapat lite längst ner på bilden. Men det är en otroligt läcker bild med jättefint ljus.

2009-02-07 @ 17:15:14
URL: http://annie90.blogg.se/
Postat av: Emelie Talvis - e t a l v i s ♦

Fin bild :)

2009-02-08 @ 14:09:31
URL: http://etalvis.blogg.se/
Postat av: Danne

Den här bilden gillade jag verkligen. Riktigt läckra färger. Jag förmodar att himlen är påklistrad i efterhand då den är väldigt stjärnrik samt att så mycket ljus borde avspegla sig i vattenytan precis som resten av bilden. Men jag gillar den ändå :)Sen instämmer jag i att horisonten känns för centrerad, och hade nog även jag kapat av en del av den nedre bilden som bara är svart. Den tillför inget tycker jag./Danne

2009-02-10 @ 22:12:17
URL: http://www.carlbomphotography.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0