foto: Sara Alamäki



Namn: Sara Alamäki
Utrustning: Canon eos 400D + kitobjektivet (18-55mm) + stativ + fjärrutlösare
Vad föreställer bilden: Jag var ute en regnig kväll med en kompis och fotade. Bilden föreställer en lyftkran som kommit att bli en symbol för staden Luleå.

Tycker den här bilden gör sig jättebra i svartvitt. Jag gillar också kontrasten mellan den väldigt svarta himlen och dom ljusa lamporna.  Det blev snyggt med speglingen i vattnet, som ser väldigt klart ut.

Något jag tycker skulle gjort bilden lite bättre är om du hade försökt ändra vinkel lite. Tycker det är för mycket asfalt mellan vattenpölen och ställningen. Sen hade jag önskat lite mer skärpa i ställningen, men jag vet inte om det är så att det beror på bildkvalitéen.
- Johanna

Tycker att motivet är riktigt snyggt i och med alla lampor. Dessutom så passar bilden väldigt bra i svart/vit. Dessutom får man verkligen en känsla av hur stor kranen är när man ser alla små hus under den.

Dock så tycker jag att du skulle kunna beskära bort allti underkant bakom vattenpölen, det tillför inte något. Sen så ser det ut som om du försökt vinkla bilden, eftersom det är svart på sidorna och ovanför bilden. Förstår inte varför du gjort det eftersom att det bara tillförde en sne horisont, som man alltid ska undvika. Jag tycker också att himlen känns lite för brusig.
-Oskar

Kommentarer
Postat av: ♣ SOFUCKT - EN GALEN FOTOBLOGG ♣

ÅÅÅh vad härligt med en bild från Luleå. Det var en välldigt vacker bild på kranen i vi har i hamnen! :)

2009-02-16 @ 20:33:14
URL: http://sofuckt.blogg.se/
Postat av: MICHAELA D

Jag tror att hon valde att itne beskära den eftersom kranen speglar sig i vattenpölen nedanför, vilket jag tycker ge en cool effekt. Men jag vet inte... ;)

2009-02-16 @ 20:40:19
URL: http://michaelaa.webblogg.se/
Postat av: Micke

Snyggt som tusan! Dock känns det lite som att kranen håller på att tippa framåt, men de går väl att fixa till så horisonten blir rak. Tror Oscar menar de "svarta" nedanför vattenpölen som kunde beskäras bort.

2009-02-17 @ 10:20:17
URL: http://skrutten.blogg.se/
Postat av: sandra

Testa beskär bilden litegrann under och från höger, sedan göra den pyttelite mörkare, tror det skulle bli kanon! Snyy bild iaf:)

2009-02-19 @ 16:11:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0